Snaga molitve

sri, 14.lis 2020 Frama Posušje

 

Znaš, bilo je trenutaka kada sam bila izgubljena, kada sam se osjećala usamljeno, zaboravljajući Onoga tko je zaista uz mene. Zaboravila sam i na onu prekrasnu snagu molitve. Jednostavno sam se povukla od vanjskog svijeta. 
Nakon dana i dana provedenih ni u čemu, počela sam sebi postavljati pitanja: „Zašto? Zašto sve mora biti baš ovako kako jest i zašto On dopušta da se Njegovo dijete ovako osjeća?" Nisam razumijela Njegov plan za mene, ali sam odjednom, kroz razgovor s drugim osobama koje su izgledale kao da ih ništa ne može odvratiti od njihovog puta služenja Gospodinu, rekla: „Bože moj, jedino Ti znaš što se događa sa mnom. Jedino mi ti možeš pomoći." Tada sam otkrila da Mu zapravo samo trebam vjerovati, otvoriti svoje srce i reći što me muči, iako je On to već sve znao. Trebala sam razgovarati s Bogom. Trebala sam se moliti. Upravo sam to i počela činiti. Dopustila sam da mi Bog bude najbolji Prijatelj. 
Trenutak u kojem stojiš ispred Njega sa čvrsto sklopljenim rukama i otvorenim srcem je jednostavno neopisiv. To je tako prekrasan osjećaj koji ti daje poticaj za dalje, ostavljajući iza sebe sve što nije vrijedno niti spomena. Ne treba žaliti za prošlosti, već živjeti u sadašnjosti. Ono što je iza nas ne možemo vratiti, ali na ono što će doći možemo utjecati. Svakim danom i svakim korakom izgrađujemo sebe i svoj život, a upravo nam Bog kroz razgovor s Njim daje onu potrebnu snagu za krenuti dalje - snagu molitve.