Božji put

ned, 23.pro 2018 Antonela Miloš

Bože, zašto baš ja?

Sigurno si se više puta zapitao zašto se baš ti nalaziš na nekom mjestu u neko određeno vrijeme. Zapitao si se i zašto si baš ti vidio neki događaj koji je bio prekretnica u nečijem životu. Zašto si se baš ti našao u situaciji da pomogneš nekome i zašto si mnogo puta to odbio učiniti.
Uvijek se pitaš zašto... Pa baš zato što je Bog izabrao tebe. Da, tebe. Odlučio je staviti te u iskušenje, a da ti toga možda nisi bio svjestan. Pozvao je tebe, a na tebi je bila odluka hoćeš li prihvatit ili odbiti Božji poziv. 
Uvijek se u tebi krije ona strana koja ti govori da ne bi trebao učiniti što je stavljeno pred tebe i navodi ti mnoge razloge i opravdanja. Ta strana doista ima jako čvrste argumente, ali opet dolazi pitanje kakvi su to argumenti. Izgledaju jako čvrsto i realno, zar ne?
Iako je ova strana uistinu jako snažna, moraš znati da postoji i onaj malo osjećajniji dio. Onaj pravi dio tebe kroz koji ti Bog šalje poruku i poziva te k sebi. Moraš znati da Božji put i Njegovi "zadaci" neće biti lagani. Tome se nemoj nadati, ali nadaj se nagradi koja te čeka nakon velikog iskušenja koje Bog stavlja baš pred tebe. 
Imao si prilike odustati u nekim situacijama, zar ne? Vjeruj mi, svatko je imao takvih trenutaka pred kojima su mnogi posustali. U takvoj situaciji je najbitnije ustati i krenuti dalje, s Božjom pomoći. Bez Njega ne možeš ništa. Možda uspiješ prijeći korak,dva, ali dalje nećeš moći sam. Bog nikoga nije napustio pa tako neće ni tebe. Upamti da je čovjek onaj koji napušta Boga. 
Zato ga primi u svoje srce i vjeruj!
Najbolja prilika da ovo učiniš je baš ovo Božićno vrijeme. Ovo je jedno veliko iskušenje gdje Bog traži od tebe da zanemariš sve materijalno i primiš ono duhovno. Da primiš malog Isusa koji je tvoj najbolji prijatelj i u to nema sumnje. Upitan je samo tvoj osobni stav i tvoja odluka. 
Hoćeš li i ti biti Isusov prijatelj?