Kucaš li na prava vrata?

sub, 06.lip 2020 Anđela Nenadić

... I tako je grješnik, lutajući dugo u potrazi za Njim, zašao u jedno malo selo. Griješio je od malih nogu. Zarobljen u svojoj slabosti i grijehu počeo se pitati koji je smisao života. Čuvši da postoji netko tko daje novi život, odlučio je poći u potragu za Njim. Tražio Ga je neprestano, doduše, uvijek na krivom mjestu, ali trudio se. Put ga je dalje doveo u jedno malo zabačeno selo. Pokucao je na prva vrata na kojima se pojavio neki čovjek. Prije nego je grješnik išta progovorio, čovjek mu se obrati riječima: „Znam da tražiš Onoga koji će te osloboditi grijeha i na dobrom si mjestu. U ovom se selu, uključujući i moju, nalaze četiri kuće. Kada budeš išao od vrata do vrata, mnogi će te uvjeravati da njih tražiš, ali ne daj se zavesti." Grješnik se nakon dugo vremena nasmijao i krenuo dalje. Dok je odlazio, čovjek mu doviknu: „Sjeti se da si Njega možda već sreo, ali Ga nisi prepoznao!" 
Grješnik je za kratko vrijeme obišao preostale tri kuće, ali sve uzalud. Nakon treće kuće sjeo je na klupu i prisjetio se riječi onoga čovjeka: „Sjeti se da si Njega možda već sreo, ali Ga nisi prepoznao!" Zaplakao je. Otrčao je do Njegovih vrata, a čovjek ga je, znajući da će doći, dočekao na vratima ovim riječima: „Kako si shvatio?" Grješnik mu je rekao da mu ni pred jednim vratima srce nije zaigralo kao pred Njegovim. Ondje su nestale sve boli i patnje, a zlo mu je postalo potpuni stranac. Kao da je lagani vjetar prošao kroz njegove misli i rastjerao one zle. Sve o čemu je razmišljao bilo je satkano od ljubavi...!

Možda si i ti bio pred Njegovim vratima, ali si prošao dalje. Nemoj brinuti! On zna da ćeš se jednog dana vratiti, makar to bilo tek onda kad nešto zatrebaš ili kad padneš na samo dno. Znaj da nikada nije kasno pokucati na Njegova vrata. On te već danas čeka raširenih ruku i otvorena srca!!