Kroza me tko uđe, spasit će se!

ned, 07.svibnja 2017 Ivana Brkan

U današnjem Evanđelju Isus nam poručuje da je on naš jedini pastir, da trebamo slušati njegov glas te da ćemo se spasiti jedino ako kroz njegova vrata budemo ulazili.
Ponajprije se moramo zapitati čiji glas mi to slušamo, čiji nas glas vodi svakodnevno kroz život?

Često, pogotovo mladi, imaju razne idole (pjevače, glumce, itd.) i onda njihove govore, rečenice i citate uzimaju kao neke snažne misli koje ih vode kroz svakodnevnicu, ali je li to ispravno? Tražimo rečenice po knjigama, časopisima, na internetu, a pored Svetog pisma samo tako prođemo; Biblija nam skuplja prašinu po policama naših soba i dnevnog boravka.
Zapravo jedino tamo možemo pronaći istinske i prave odgovore, snažne misli za svaki novi dan, za svaku našu poteškoću. To bi trebao biti glas za kojim ćemo se najprije okrenuti.
Isus nam govori da ovce idu za pastirom jer poznaju pastirov glas. Tko je naš pastir?

Pastiri su nam postala mišljenja drugih ljudi, ona nas vode jer želimo svima ugoditi, želimo sa svima biti "dobri", stalno glumimo da smo nešto što zapravo nismo.
Pastiri su nam postali i modni časopisi, modni izlog te sva ta markirana odjeća jer smo u današnjem društvu "manje vrijedni" ako to nije naš najveći vodič, odnosno naš pastir.
Nazivamo se pravim kršćanima, a zapravo ne vidimo koliko najmanje slušamo glas Isusa Krista, koliko najmanje prolazimo kroz njegova vrata, a najviše kroz vrata shoping centara. Da, postali smo izgubljene ovce, gdje svaka ovca traži svog izgubljenog pastira, ali na krivom mjestu.

Vrijeme je sa se skupimo u jedno stado, vrijeme je da počnemo intezivnije čitati rečenice Svetog pisma, da odabaremo svog pravog pastira ako želimo život vječni!

Mir i dobro!