Frama kup 2022.

sub, 08.lis 2022 Frama Posušje

U četvrtak, 6.listopada, finalnom večeri završen je 16. po redu Frama kup. Turnir koji se već duži niz godina tradicionalno održava na početku školske i framaške godine, ovaj put bilo je doista zanimljivo pratiti. 

Na turniru je sudjelovalo 15 ekipa, a najbolja od svih bila je ekipa "Gaudeamus" koja je u finalu bila bolja od "Frame Kočerin" pobjedivši rezultatom 2:1.  Strijelci na ovoj izrazito "tvrdoj" utakmici bili su: za pobjedničku ekipu - Paulo Bašić i Ante Boban, a za ekipu s Kočerina - Ante Kvesić. U veoma napetoj utakmici za treće mjesto, koja se vodila između ekipa "Tranzistori" i "Frama Čerin", pobjedu je odnijela ekipa "Tranzistori", a pobjednika smo saznali tek nakon izvođenja peteraca (kon. rez.: 13:12). U regularnom dijelu rezultat je bio 6:6, a pogotke su postigli:  Martin Martić X2, Filip Dragoja X2, Jozo Oreč i Frano Boban za "Tranzistore", te Josip Šarac X4, Zdravko Prusina i Mario Odak za "Framu Čerin". 

Nakon finalne utakmice uslijedila je dodjela nagrada za najbolje ekipe i pojedince. Nagrada za najboljeg igrača ovogodišnjeg Frama kupa pripala je igraču ekipe "Frama Kočerin" - Luki Mikuliću. Neizvjesnost na listi strijelaca razbio je Josip Šarac, igrač ekipe "Frama Čerin", postigavši čak 4 pogotka na posljednjoj utakmici. Nagrada za najboljeg vratara turnira otišla je u sigurne ruke golmana ekipe "Gaudeamus" - Noe Đereka. Najnesebičniji igrač ove godine bio je Jozo Oreč, igrač ekipe "Tranzistori" koji je za nagradu dobio Novi zavjet. Fair play ekipa turnira je "Frama Čerin". Još jedanput čestitamo na osvojenim priznanjima te se ovim putem zahvaljujemo svim sudionicima ovogodišnjeg Frama kupa, osobito okolnim bratstvima koja su se odazvala našem pozivu te se nadamo da ćemo se vidjeti i iduće godine. 

Također, zahvaljujemo se našim sponzorima koji su nam i ove godine omogućili bogatu tombolu, a to su: KNJIŽARA LIVRE, GRILL KONG, GRILL BRZOGRIZ, GRILL KAMIĆ, GRILL KOŠTRO, GRILL MAXI & DONER, SC ADEO i RESTORAN ASTORIA.