Božićni koncert u Posušju

pon, 31.pro 2018 www.zupa-posusje.com

U Posušju je na blagdan sv. Ivana održan još jedan Božićni koncert. Božić je vrijeme ljubavi, nade i radosti, a to župa Posušje najbolje iskazuje pjesmom. Božić je velika radost za sav narod jer nam se rodio Spasitelj i donio nam spas. Za dolazak malog djetešca Isusa pripremili smo se radosno s pjesmama, a sveti Augustin kaže: Tko pjeva dvostruko moli.

Koncert je otvorio župnik fra Mladen, a cjelokupni je program vodila Gabrijela Bešlić. Koncertu su nazočile sve skupine koje djeluju u župi. Tako su prvi koncert otvorili Mali dječji zbor sa pjesmama Zdravo budi mladi kralju i Božićna zvona.

Nakon njih slijedili su: ženska klapa Zvizdan s pjesmama Oj pastiri i Veseli se majko Božja; Frama Posušje i pjesme Zvijezda i Nek moje srce budu jasle; djeca iz Glazbenoga vrtića: Plava uspavanka i Spavaj, spavaj Ditiću; Klapa Grga kolenda s Lastova Veselenje i narodna pjesma iz Sinja Ovoga vrimena; djeca iz Glazbene škole Posušje Sretan, sretan Božić i Božićni san; muška klapa Zvizdan Narodi nam se i U se vrime godišta i posljednji su nastupili Veliki župni zbor fra Grga Martić s pjesmama Nebesa silna i O dođite vjerni.

Na kraju su svi skupa otpjevali pjesmu Radujte se narodi, a druženje su uz okrepu nastavili u prostorijama župne kuće.

Svima želimo još jednom sretan Božić i Božićne blagdane te sretnu i uspješnu Novu Godinu. Vidimo se iduće godine na istom mjestu u isto vrijeme.