Seminar za prvoobećanike u Međugorju

sub, 27.velj 2021 Marijana Marić i Dragica Biško

U subotu, 20. veljače, održan je seminar za prvoobećanike u Međugorju, u kući Domus Pacis. Svaku framu su predstavljali po dva člana, a iz naše su frame to bili Dragica Biško i Marijana Marić. U Domus Pacis smo trebali stići do 10.30h. Prilikom dolaska smo se prijavile i dobile kartice s imenima koje smo imali cijelo vrijeme kako bismo se bolje upoznali s drugim framašima. Sveta misa bila je u 11h, a nakon toga je uslijedio ručak. 
Naš prvi zadatak na seminaru bio je međusobno upoznavanje. Izvlačili smo papiriće iz kutije i tražili osobu čiji je citat ili riječ ista kao i naša. Poslije upoznavanja, uslijedilo je predavanje fra Marina Karačića, a govorio je o riječima koje izgovaramo prilikom davanja prvih obećanja te koliku bit te riječi imaju. 
Nakon toga smo neko vrijeme proveli u „pustinji" razmišljajući i odgovarajući na pitanje koje je svatko dobio nakon predavanja. O značenju euharisitije govorio je fra Stanko Ćosić, koji nam je pobliže objasnio dijelove liturgije. Najzanimljiviji, ali i najosobniji dio seminara bio je odlazak na Podbrdo u noćnim satima. Tu smo neko vrijeme proveli u tišini kako bismo se sabrali i pomolili za nekog nama bliskog. Po povratku nas je čekala večera s kojom smo se oprostili od lijepog druženja i krenuli kući. 
Bez obzira što je ovo bio jednodnevni seminar, svi smo stekli prekrasne uspomene i upoznali nove nam i drage osobe.