Ne boj se, dijete. Ja te volim.

pon, 22.ožu 2021 Frama Posušje

- Znaš, skrivam se.
- Od koga?
- Ne znam. Vjerojatno od svoga okruženja. Ili postoji ona još veća vjerojatnost - da se skrivam od samoga sebe. Pokušavam se skriti od apsolutno svakoga, uključujući i Tebe. 
Trenutak kada se povučem od vanjskog svijeta daje mi mogućnost da provedem vrijeme sa samim sobom. Ali, znaš što? To ne želim. Ne želim provesti vrijeme istražujući sve ono što se nalazi u dubini moje, 'ko zna kakve duše. Nikada ne bih mogao otkiriti svaki djelić svoga bića jer smatram da je to jednostavno preteško. Mogao bih, možda, samo na trenutak ili dva pokušati otkriti što se to nalazi na tankoj površini moje unutrašnjosti, ali mislim da bih tu stao. Sve ostalo bi za mene bilo previše. Iskreno, ne znam točno zašto, ali pretpostavljam da je to neka vrsta straha. Bojim se da ne otkrijem svoju unutrašnjost u cijelosti. Bojim se da ne otkrijem sebe upravo onakvog kakvog me Ti poznaješ. 
Zapravo, kad malo bolje razmislim, možda zato i jest teško. Možda ne mogu otkriti svaki djelić sebe upravo zato što bih tada znao sve ono što znaš i Ti. Tada bih znao svaki detalj svoga bića i ne bih imao razloga išta više tražiti. To ne mogu. Teško je. To možeš samo Ti.
Tek sada shvaćam, zaista nitko kao Ti ne može srce moje dotaknuti. To je najbolja, najiskrenija i najtočnija rečenica koju sam ikada čuo. Kako me ne bi mogao poznavati kada si me utkao u svoj dlan? Kako me ne bi mogao poznavati kada si poslao svoga Sina na ovaj svijet da pretrpi svu onu tešku muku i smrt i tako otkupi grijehe svakog čovjeka iskazujući ljubav prema svima nama?
Jer, nisu Ga pribili čavli, već moj grijeh.
Sada znam da se mogu sakriti od svakoga, ali ne i od Tebe i Tvoje ljubavi. Ona prodire točno u onu najveću dubinu moga srca koju, sada vjerujem, poznaješ samo Ti.
Molim Te, samo mi pomozi da prihatim ono nepoznato što se skriva u meni još od vremena kada si me zamislio, a koje ja ne mogu ni zamisliti. Pomozi mi da Ti otvorim svoje, meni još uvijek nepoznato srce i dopustim Tebi, koji ga poznaješ bolje od svih, da se nastani u njemu.
I da, oprosti mi. Oprosti mi što sam bio sebičan i što do ovoga trenutka nisam progledao srcem. Oprosti mi što nisam spoznao da se Ti, tako savršen, nalaziš u njemu. 
- Ne boj se, dijete. Ja te volim.