OTVOREN XIV. FESTIVAL RELIGIOZNE DRAME

sri, 09.ožu 2022 Frama Posušje

 ponedjeljak, 7. ožujka, započeli smo s četrnaestim Festivalom religiozne drame u našoj župi. Prve večeri festivala nastupala je Frama Humac koja nam je uprizorila dvije kratke predstave: "Sveta Filomena" i "Sveti Patrik". Kroz ove predstave imali smo priliku saznati na suvremen i humorističan način o životnom svjedočanstvu vjere, čistoći te svrhovitost slavlja spomendana svetaca. 

Sveta Filomena, čiji blagdan slavimo 11.kolovoza, sa samo trinaest godina odlučila je svoj život i svoje djevičanstvo posvetiti Kristu te je zbog toga bačena u tamnicu i ubijena jer se odbila udati za tadašnjeg cara Dioklecijana. 

U drugoj predstavi "Sveti Patrik" na šaljiv način je prikazano obilježavanje spomendana zaštitnika Irske. (op. a. Spomendan svetoga Patrika slavimo 17. ožujka).
 

Zahvaljujemo se Frami Humac što su se odazvali našem pozivu i izveli ove dvije poučne predstave. Zahvaljujemo se i svima vama koji ste ih došli podržati. Također, sve vas pozivamo da budete s nama već idućeg ponedjeljka, 14.ožujka od 19:00h, kada će nastupiti Frama Široki Brijeg sa svojom predstavom: "Chiaroscuro". Vidimo se!