Prvi redovnički zavjeti za jedanaestoricu franjevačkih novaka; među njima Fra Mate Zlomislić i Fra Ivan Crnogorac iz Posušja

pon, 10.srp 2017 Frama Posušje

Jučer je na Humcu, pod svetom misom u 19 sati održano polaganje prvih zavjeta jedanaestorice franjevačkih novaka. Njihove zavjete primio je fra Miljenko Šteko, provincijal Hercegovačke franjevačke provincije. Među njima su i dva naša Posušaka - Fra Mate Zlomislić i Fra Ivan Crnogorac. Njih dvojica, Fra Mate nakon godine postulature, a Fra Ivan nakon školovanja u sjemeništu u Visokom, uspješno su završili godinu novicijata na Humcu te su položili svoje prve redovničke zavjete.

Njih dvojica dio su ove jako bogate generacije, koja je zadnji puta bila ovako velika brojem još 1991. godine, kako kaže gvardijan samostana na Humcu. Imena ostale devetorice su:

Fra Slavko Anđelić - župa sv. Kate - Grude,

Fra Robert Radić - župa sv. Mihovila Arkanđela - Drinovci,

Fra Fran Ćorić - župa sv. Ante Padovanskog - Humac,

Fra Marko Galić - župa Uznesenja BDM – Široki Brijeg,

Fra Ivan Malić - župa Navještenja BDM – Velika Gorica,

Fra Marin Mikulić - župa Sv. Petra i Pavla – Kočerin,

Fra Đuro Ravenšćak - župa Sv. Martina – Dugo Selo,

Fra Ivan Tomić - župa Sv. Mateja – Mostar,

Fra Slaven Tomić - župa Sv. Ante Padovanskoga – Humac.

 

Oni će sada poći u Zagreb, gdje će nastaviti svoj redovnički život uz studij teologije na Katoličkom bogoslovnom fakultetu. Zahvaljujemo Bogu na njima te im želimo da ih prati Božji blagoslov i ustrajnost u budućim stazama njihovog redovničkog života.