Održana područna Skupština Frame Hercegovina

pon, 23.tra 2018 Frama Posušje

Prošli vikend od 20. do 22. travnja u "Kući mira" u Međugorju održana je područna redovna Skupština Frame Hercegovina. Našu Framu su predstavljali predsjednik Josip Jukić te voditelj formacije Luka Jukić.  U petak smo po dolasku bili na krunici i sv. misi u župnoj crkvi. Poslije sv. mise je uslijedila večera, a nakon toga početak Skupštine.  Na početku su nam se obratili područna predsjednica Magdalena Musa i područni duhovni asistent fra Antonio Šakota. Govorili su o važnosti Frame te o našem odnosu prema njoj. U 21 sat smo započeli s Izvješćima mjesnih bratstava o stanju u njihovim bratstvima. Nakon sto smo poslušali prvi dio izlaganja, uslijedilo je cjelonoćno euharistijsko klanjanje.

Subotnje jutro smo započeli molitvom pred Presvetim, a nakon toga smo nastavili s čitanjem Izvješća. Nakon mjesnih bratstava, Izvješća su iznijeli i područna predsjednica Magdalena Musa te područna voditeljica formacije Monika Brzica. Oko podne smo otišli na ručak te smo imali slobodno vrijeme da bismo u poslijepodnevnim satima slušali predavanje područne doministre OFS-a Marijane Barbarić. Doministra nam je govorila o povezanosti Frame i OFS-a te kako shvatiti ulogu vijećnika ili ulogu neke službe u Frami. Ponukani predavanjem Marijane, imali smo rad po grupa u kojima smo razgovarali o problemima u bratstvima te o nekim događajima koji nas čekaju. Nakon toga smo išli na sv. misu, a poslije smo imali zabavnu večer. 

Posljednji dan Skupštine započeli smo s molitvom, a nakon toga smo raspravljali i donosili smjernice za idući period. U 11 sati smo slavili sv. misu koju je predvodio fra Antonio. Nakon sv. mise je uslijedio ručak da bismo kasnije otišli svojom domovima. 

Bilo je korisno biti dio ove Skupštine. Slušati kako druga bratstva rade te savjete koje nam je davalo područno vijeće. Nadajmo se da ćemo to znanje prenijeti i u naše bratstvo.