Održan seminar za članove dramskih sekcija

pon, 12.velj 2018 Ina Čamber

Seminar za članove dramskih sekcija održava se redovito u Međugorju u Kući mira od 9. do 11. veljače. Voditelji seminara bili su glumica Jelena Kordić Kuret, glumac Robert Pehar i prof. Dragan Komadina, dramaturg. Iz naše Frame sudjelovali su Cvita Lončar, Ina Čamber, Mateo Jakovljević, Karlo Vidović i Josipa Mandurić koja je zajedno s još petero framaša bila dio spisateljske ekipe.

U Međugorje smo stigli u 17.00 sati, smjestili se te smo se uputili na krunicu i sv. misu u crkvi sv. Jakova. Zatim nas je dočekala večera poslije koje smo po programu imali upoznavanje te uvod u rad seminara. Tu nam se predstavila jedna od voditelja seminara, prvakinja HNK Mostar, Jelena Kordić Kuret. S njom smo odradili scenske igre koje zahtijevaju međusobno grupno povjerenje što je bio savršen način da se zbližimo s ljudima s kojima ćemo provesti sljedeća dva dana u jako bliskoj suradnji. Nakon uzbudljiva početka seminara, uputili smo se na Podbrdo. Večer smo proveli u molitvi i šutnji te smo se pripremili za zahtjevan program koji je sa sobom donijela subota. Dan smo započeli u 7.30 sati molitvom i doručkom poslije čega smo ponovili sve što smo prethodnu večer odradili s Jelenom. U 10.00 sati nam se pridružuje i g. Robert Pehar te su nam pokazane neke nove korisne tehnike i scenske igre, a poslije ručka smo imali stanku za odmor. Program se nastavlja u 14.00 sati kad smo prešli u kapelicu gdje smo podijeljeni u parove obavljali dodijeljene zadatke. Tu se iskušala naša kreativnost i snalažljivost te smo se još više međusobno upoznali. Dok su Jelena i Robert radili s glumačkom ekipom, prof. Komadina je surađivao s ekipom pisaca i poboljšavao njihovu tehniku i pomogao im da na papir lakše i bolje iznesu svoje ideje. U 19.15 sati smo večerali, a članice područnog vijeća su nam organizirale zabavnu večer nakon koje je uslijedila večernja misa i cjelonoćno klanjanje za one koji su izrazili želju. Nedjelja je bila posljednji dan seminara pa smo sukladno tome nakon doručka i sv. mise održali završni plenum gdje smo iznijeli svoje dojmove i mišljenja. Po završetku ručka svi smo se uputili svojim domovima.

Ovaj seminar je bio jedno jako kvalitetno i zanimljivo iskustvo. Puno toga smo naučili, a svojim bratstvima se vraćamo puni znanja koje ćemo prenijeti u rad svojih sekcija.