Izvještaj o radu sekcija

čet, 05.sij 2017 Frama Posušje

Sekcije i ove sezonu nastavljaju s marljivim i vrijednim radom. Već smo pred početkom drugog polugodišta, plan sekcija je uglavljen, a rad uspješan.
U Frami nas ima puno i upravo je to razlog zbog kojega bi sekcije morale biti aktivne. Upravo je to bila tema susreta na početku sezone. Fra Ivan je govorio o važnosti uključivanja u sekcije i o tome kako je nečuveno da neke sekcije nemaju dovoljno članova za kvalitetan rad i to da dosta framaša nije u nijednoj sekciji. Također je i potaknuo aktivnost u pojedinim sekcijama.

Rezultati su se vidjeli odmah nakon susreta. Svaki framaš se upisao u bar jednu sekciju. Upravo je to podloga za daljnji, kvalitetan rad. Četiri mjeseca su prošla od toga susreta, a danas se sekcije čine poprilično zdrave. Naravno da u pojedinim sekcijama još ima nedostataka i prostora za napredak.
 

Stanje i izvještaj rada po sekcijama:
 

GLAZBENA SEKCIJA: Sredinom desetog mjeseca održana je audicija za nove članove, te je tako glazbena sekcija dobila 15-ak ovih članova. Danas broji oko 40 članova. Ovo je sekcija čiji članovi sigurno kroz godinu najviše rade i najizrazitije predstavljaju framu. Usprkos ponekim problemima, članovi ove sekcije marljivo rade i tako iz tjedna u tjedan postaju sve bolji. Slušamo ih svake nedjelje na večernjoj misi, a svoje glazbeno umijeće također pokazuju na nekim vjenčanjima i festivalima. Nedavno su imali nastup na božićnom koncertu u Posušju, a također su gostovali na božićnom koncertu u Šuici. Voditeljica sekcije je Josipa Jukić. Sekcija u kojoj se vidi napredak, a sigurni smo da tu ima mjesta za još veći.

HUMANITARNA SEKCIJA "ASIŠKI SIROMAŠAK": Sekcija koja broji najviše članova, oko 100. I ove godine radi onako kako se to radilo prijašnjih godina. Voditeljica sekcije Ivana Brkan brine da sve ide u najboljem pravcu. U Došašću je uspješno provedena humanitarna akcija „Uljepšaj Božić drugima“. Članovi ove sekcije također pohode Udrugu osoba s invaliditetom te provode vrijeme s njima.

DRAMSKA SEKCIJA: Sekciju je ove sezone preuzeo naš duhovni asistent fra Ivan Penavić. Iako Festival religiozne drame započinje početkom ožujka, oni marljivo rade na svojoj predstavi već duže vrijeme. Pripremanje je ozbiljno te nas sigurno očekuje odlična predstava. Sekcija broji oko 20 članova.

MEDIJSKA SEKCIJA: Sekcija je koja od prošle godine bilježi stalni rast. Već je godinu dana prošlo od vraćanja radijske emisije u eter Radio Plusa, a od prije dva mjeseca rade i tjedne emisije koje se emitiraju na valovima Radio Posušja. Broji oko 40 članova, a njeni su članovi podijeljeni u grupe te na taj način uspješnije obavljanu zadaće kojima se bave. Također nekoliko članova ove sekcije uređuje YouTube kanal Frama TV. Voditelj sekcije je Jure Širić.

KREATIVNA SEKCIJA „DRAČA“: Sekcija je koja djeluje u nekoliko navrata takom godine. Uspješno su završili akciju pravljenja adventskih vijenaca, a u mjesecima koji slijede očekuju ih novi izazovi. Sekcija broji oko 80 članova, a voditeljica je Anja Lončar.

SPORTSKA SEKCIJA: Djeluje u okviru prošlogodišnjeg rada. Sastaju se nedjeljom u gradskoj sportskoj dvorani. Igra se nogomet, odbojka i košarka. U rujnu, prošle godine, uspješno su organizirali nogometni turnir „Frama kup“, jedanaesti po redu. Sekcija broji oko 50 članova, a voditelj je Luka Jukić.

RADNA SEKCIJA „BRAT ILIJA“: Sekcija je koja pomaže u radnim akcijama u župi i Frami. Ove sezone su pripremili drva za izradu adventskih vijenaca. Svojom pripravnosti stoje župi i Frami na usluzi. Sekcija broji oko 20 članova, a voditelj je Ante Bakula.

LITURGIJSKA SEKCIJA: Sekcija broji oko 40 članova, a voditelj je fra Ivan. Članovi ove sekcije pripremaju misna čitanja i sudjeluju u liturgijskim slavljima. Novost u ovoj sekciji je ta što su uvedeni sastanci. Sastanke imaju svako drugi ponedjeljak u 19 sati, gdje se upoznaju s značenjem liturgije i temama vezanim uz ovo područje.

Stanje u svim sekcijama je zadovoljavajuće. Vidljiv je rad i trud njihovih članova. U pojedinim sekcijama se opažaju nedostaci na kojima će se raditi. Prostora za napredak ima u svim sekcijama.