IV. Nacionalna duhovna obnova frame BiH

uto, 05.pro 2017 Petra Galić

„Tvoja riječ nozi je mojoj svjetiljka i svjetlo mojoj stazi“ geslo je IV. Nacionalne duhovne obnove Frame BiH koja se održala u Visokom od 1. prosinca do 3. prosinca 2017. godine. Našu Framu predstavljali su Karlo Vidović i Petra Galić. Cilj ove duhovne obnove bio je prvenstveno približiti se pitanjima vjere kod mladih te našem razumijevanju Biblije.
Nakon što smo se smjestili i prijavili u petak, program smo započeli svetom misom u 18 sati poslije čega je slijedila večera te upoznavanje po grupama. U 20.30 smo imali predavanje „Važnost vjere u životu mlade osobe“ koje je održao fra Nikica Vujica. Završivši s predavanjem, uputili smo se u molitvenu dvoranu na klanjanje pred Presvetim te smo krenuli na počinak, a imali smo mogućnost i cjelonoćnog klanjanja gdje je svatko imao vremena iznijeti sam u tišini svoje molitve.
Program u subotu smo započeli jutarnjom molitvom te predavanjem i radionicama koje je organizirao fra Stipo Kljajić na teme „Razumijevanje Riječi Božje“ te „Odgovor na Božji poziv – izbor poslanja“. Uslijedio je ručak i popodnevna pauza nakon čega smo imali ispovijed i svetu misu. Večernji program smo zaokružili molitvom sa svijećama koja je bila jedan od najljepših trenutaka na ovoj duhovnoj obnovi.
U nedjelju, naš posljednji dan u Visokom, poslije jutarnje molitve i doručka gošća nam je bila dipl. psiholog Andrea Vlašić s predavanjem na temu „Kojim putem krenuti?“ te nam je time uvelike pomogla oko odabira našega životnog zanimanja i kojim stvarima trebamo prikloniti posebnu pažnju. Cjelokupni je program završio svetom misom i ručkom nakon čega smo se uputili kućama putujući kroz snijegom ukrašenu BiH.

Posebno zahvaljujemo duhovnim asistentima Hercegovine i Bosne Srebrene fra Antoniu Šakoti i fra Domagoju Šimiću te članovima nacionalnog i područnih vijeća što su nam pripremili ovako ispunjen i poučan program. Svi svojim kućama idemo obogaćeni novim prijateljstvima, novim znanjima i zahvaljujemo Bogu na pruženom iskustvu.