Božićni koncert 2021.

pet, 31.pro 2021 Frama Posušje

U ponedjeljak, 27. prosinca 2021. godine, u našoj župi, u prostorijama kripte, održan je tradicionalni Božićni koncert. 

Večer su uveličali glasovi čak 9 različitih izvođača pred domaćom publikom, a pojedinačno ih je najavila voditeljica Zdravka Pišković. Par riječi uputio je i naš župnik fra Mladen Vukšić, a zatim je započeo koncert pod geslom svetog Augustina - "Tko pjeva dvostruko moli".

Led su probili pjevači Malog dječjeg zbora "fra Grga Martić" pjesmama "Ljubav se rodila" i "Rodio se Isus - Sretan Božić svima" . Njihove zvonke glasove zamijenila je muška klapa Zvizdan tradicionalnim pjesmama "Tri kralja jahahu" te "Veselje ti navješćujem". Sljedeći su nastupili mališani iz Glazbenog vrtića Posušje s pjesmama "Mali Isuse, sretan rođendan" i "Sretan Božić". Visoke tonove u harmoniji profesionalno su pogodile članice ženske klape Zvizdan u pjesmama "O Isuse ove noći" i "O mladosti plemenita". Zatim su pjesmom "Uspavanka malom Isusu" svojim glasovima pridonijeli članovi zbora Osnovne glazbene škole Posušje, a nakon njih slušali smo i zbor Hrvatskog kulturnog društva Napredak, Cvrčak, koji su izveli pjesme "Božićni san" i "Djetešce nam se rodilo". Ove godine imamo i novinu, u izvedbi Željke Grubišić i Ivane Pekas uz pratnju Marije Polić na klaviru te Brigite Baćak na flauti, skladbu Ivana pl. Zajca "Offertorium pastorale". Tu večer je nastupila i glazbena sekcija naše Frame s pjesmama "Zvijezda" i "Raduj se cijeli svijete".

Za kraj, predstavio se i naš Veliki župni zbor "fra Grga Martić" pjesmama "Ljubav Božja zasjala" i "U noći zvjezdanoj". 

Na samom kraju, zahvalili smo Bogu na mogućnosti izvođenja koncerta te na darovima koje nam je dao za ove blagdane, a zatim smo svi zajedno zapjevali "Radujte se narodi" te u miru otišli svojim kućama.