XVI.FESTIVAL RELIGIOZNE DRAME

uto, 05.ožu 2024 Frama Posušje

 

Ovogodišnji, 16. Festival religiozne drame u organizaciji župe Bezgrješnog začeća BDM Posušje otvorila je Udruga Iskra Svjetlosti u ponedjeljak, 4. ožujka, s dramskom izvedbom pod nazivom „7 darova Duha Svetoga".

Predstava govori o neslaganju između predstavnika turističkih regija prilikom rješavanja zadanog zadatka.
Predstava na šaljiv način opisuje kako nesuglasice među predstavnicima regija riješava čistač dajući im savjete u obliku mudrih izreka koje se odnose na 7 darova Duha Svetoga. Za svaki dar, pjesnik Šutra napisao je posebno za ovu predstavu 7 prelijepih soneta, koji pobuđuju poseban osjećaj vjere i ljubavi.

Posebnost ove predstave je zapravo u njenim glavnim glumcima, osobama s intelektualnim poteškoćama, koji su članovi ove udruge.
Udruga Iskra Svjetlosti, dakle brine o odraslim osobama s intelektualnim poteškoćama kroz razne radne terapije i radionice i na taj način potiče socijalizaciju i zajedništvo među njima.
Cilj joj je da se takve osobe prihvati kao ravnoprave u društvu, a ne da ih se gleda kao zapostavljenu manjinu na marginama društva.

Ovom predstavom, našu publiku su dotaknuli u srce i izazvali razne emocije,od smijeha, sreće, pa sve do suza radosnica jer smo uvidjeli posebnost ovih osoba, ali i same udruge i volontera koji u njoj djeluju.

Zahvaljujemo se na dolasku i na ovoj predivnoj predstavi koja nas je podsjetila na važnost darova Duha Svetoga kao alata protiv naših svakodnevnih problema.

Nadamo se da će članovi Udruge nositi Posušje u jednoj lijepoj uspomeni, a nama će njihovi osmjesi nakon uspješno odigrane predstave ostati zauvijek urezani u srce.

Festival se nastavlja sljedećeg ponedjeljka 11.ožujka s predstavom Frame Široki Brijeg  „Svećenik krvave haljine". Očekujemo vas u isto vrijeme i na istom mjestu u što većem broju.