SEMINAR ZA TREĆAŠE 2022.

pon, 07.velj 2022 Frama Posušje

U petak 4.2. do nedjelje 6.2.2022. održan je tradicionalni seminar za trećaše u Međugorju u Domus Pacisu. Svrha navedenog seminara i zajedničkog druženja bila je promicanje framaša u vlastitu duhovnu dimenziju i spoznaja samoga sebe odmakom od svakodnevnih aktivnosti i obaveza. Kroz zajedničku molitvu i igru otkriveno je bogatstvo različitih sposobnosti. Na seminaru je prisustvovalo 37 framaša koje je vodio naš duhovni asistent fra Jozo Hrkać. Polazak iz Posušja bio je u poslijepodnevnim satima, nakon čega smo se uputili na naše prvo odredište; Široki Brijeg gdje je fra Jozo predvodio svetu misu tj. početak trodnevnice u čast 66 poginulih hercegovačkih fratara. Nakon Širokog BrijEga krenuli smo prema Međugorju gdje je poslije smještaja i večere održana zabavna večer. Završetkom igre, održana je zajednička molitva te počinak.
Subota je započeta zajedničkom jutarnjom molitvom i doručkom nakon kojeg smo krenuli premau Majčinom selu u kojem smo imali priliku vidjeti i čuti kakvim načinom života ljudi žive i s čime se svakodnevno susreću. Također, održano je predavanje od strane liječenih ovisnika, koji su u svom svjedočanstvu usporedili svoj prijašnji život i život kakav danas žive. Kada smo se vratili u Domus Pacis imali smo zajednički ručak nakon kojeg je ostavljeno vremena za slobodne aktivnosti. U tom vremenu, s obzirom na to da nismo imali pristup mobitelima, imali smo priliku da se kroz zabavu još više zbližimo i upoznamo jedni druge. Naš fra Jozo nas je, završetkom slobodnih aktivnosti, proveo kroz egzortu te smo imali priliku za ispovijed i slušanje svete mise. Nakon toga smo imali zajedničku večeru, klanjanje i film. Dan u kojem smo imali najviše vremena da se posvetimo Bogu i sebi smo završili molitvom.
Nedjelja započinje zajedničkom molitvom i doručkom, te odlaskom na Brdo ukazanja. Poslije toga, održana je sveta misa u kapelici Domus Pacisa. Nakon ručka smo spremili svoje stvari za povratak u Posušje. Prije samog povratka kućama posjetili smo i samostan na Humcu.
Zahvala Bogu za mogućnost odlaska na seminar i kvalitetno provedeno vrijeme naših framaša u zajedništvu.
Mir i dobro!