Seminar za trećaše

ned, 18.velj 2024 Frama Posušje

Od 2. do 4. veljače održan je tradicionalni seminar za trećaše u Međugorju. Započeo je u petak, polaskom u popodnevnim satima, a naše prvo odredište bio je Široki Brijeg gdje smo posjetili crkvu i galeriju, te smo saznali malo više o 66 pobijenih hercegovačkih fratara.
Nakon obilaska crkve na Brijegu, došli smo u Međugorje gdje smo proslavili svetu misu u Crkvi, te se duhovno okrijepili.  Okrijepili smo se i tjelesno s večerom koja nas je dočekala u Domus Pacisu.
Uslijedila je zabavna večer ispunjena igrama, a potom je uslijedila večernja molitva i počinak.
U subotu smo dan započeli molitvom,a  nakon doručka posjetili smo Majčino Selo, gdje smo proveli vrijeme u druženu i igri s djecom i tako učvrstili osjećaj zahvalnosti i sreće. Također smo poslušali svjedočanstva dvojice lječenih ovisnika iz zajednice Milosrdni otac.
Nakon posjeta i ručka, a prije svete mise, imali smo vrijeme za slobodne aktivnosti.
Nakon toga, fra Jozo nam je održao egzortu i imali smo priliku za ispovijed.
Po povratku u Domus Pacis uslijedilo je gledanje filma, a nakon toga dan smo završili na najbolji mogući način- klanjanjem.
U nedjelju, na zadnji dan seminara, u jutarnjim satima smo se zaputili na Podbrdo uz molitvu krunice, a došavši kod Gospina kipa, u tišini smo izmolili molitve za naše najmilije i na taj način im sa ovog seminara ponijeli najljepši suvenir.
Nakon Svete mise koju smo imali u kapelici Domus Pacisa, spakirali smo se i prije povratka u Posušje posjetili Humac gdje nam je dobrodošlicu priredio fra Andrija Majić koji nas je proveo kroz Crkvu i samostan.
U Posušje smo se vratili s puno uspomena i što je najvažnije odmorni jer smo se  cijelo vrijeme držali mota seminara:”Hajdete i vi u osamu, na samotno mjesto i otpočinite malo.”( Mk 6,31).
Zahvaljujemo se svima koji su nam omogućili da kroz ovo vrijeme učvrstimo našu vjeru i kvalitetno provedemo vrijeme u zajedništvu, a napose zahvaljujemo Bogu što nam je uz sve omogućio i lijepo vrijeme i tako nas učinio još radosnijima.