Seminar za maturante

uto, 05.pro 2023

Seminar za maturante

Od 10. do 12. studenog održan je seminar za maturante u Bijelom Polju. Seminar je vodio fra Robert, a drugi dan nam se pridružio i fra Jozo.
Najprije smo posjetili Franjevačku crkvu i samostan sv. Petra i Pavla u Mostaru gdje su nas je dočekali fra Tomislav Crnogorac i fra Alen Barać
Zatim smo se uputili prema Samostanu Školskih sestara franjevaki Krista Kralja. Čim smo stigli sudjelovali smo na svetoj misu, večerali, a nakon večere je slijedio film. 
Svaki dan je počimao i završavao molitvom. U subotu smo imali priliku poslušati predavanje postulantica. Pričale su nam o samostanu, aktivnostima kojima se bave, te kako izgleda njihov dan.
Prije počinka bilo je najljepše vrijeme kad smo toliko osjetili da je Bog uz nas da smo uspjeli s Njim razgovarati i iznijeti sve što nas muči klanjajući pred Presvetim.
Ubrzo je stigao i zadnji dan seminara,ujedno i duhovnog odmora. Vrijeme je brzo prošlo, a najposebnije od svega bilo je naše zajedništvo koje smo osjetili kroz molitvu i igre.
Naposljetku smo posjetili samostan u Širokom Brijegu gdje nas je srdačno docekao fra Džoni Dragić koji je pričao o samostanu i ubijenim franjevcima. 
Zahvaljujemo na ukazanom gostoprimstvu, izdvojenom vremenu,ukusnim obrocima, a posebno na znanju koje smo stekli. 
 Bio je to kratak, ali jako djelotvoran odmor. Ponekad se zaokupimo brojnim obvezama i zaboravimo da nam Bog treba biti na prvom mjestu. Ovaj seminar nam je pomogao da se prepustimo Bogu i sve važne odluke koje nas čekaju, stavimo u Njegove ruke gdje smo najsigurniji.