Seminar u Masnoj Luci 2022.

sri, 12.lis 2022 Frama Posušje

Ovog vikenda (7.10.-9.10.) održan je tradicionalno kao i svake godine seminar za maturante, ali ovaj put ne u Lištanima nego u Masnoj Luci. Seminaru su prisustvovala 23 framaša pod vodstvom duhovnog asistenta fra Joze Hrkaća.

Stigli smo u petak poslijepodne i nakon što smo se smjestili otišli smo na šetnju i molitvu u prirodi. Zatim smo imali svetu misu te zajedničku večeru. Kasnije smo zajedno gledali film "La vita e bella", a nakon njega smo izmolili časoslov.

U subotu smo dan počeli molitvom te se uputili na doručak. Fra Jozo nam je održao poučno i zanimljivo predavanje kroz koje nas je još više približio Bogu i pomogao nam da spoznamo koliko čini dobroga za nas iako mi to ne vidimo. Nakon toga smo šetajući prirodom molili krunicu, vrijeme je bilo lijepo, a atmosfera ugodna. Poslije toga smo zajedno ručali i naravno, kao nakon svakog obroka, pomogli pospremiti stolove. Također smo imali dosta slobodnog vremena gdje smo se svi družili i još više zbližili ne koristeći mobitele.
Fra Jozo nas je također pripremio za svetu ispovijed nakon čega smo u šutnji imali priliku napisati na papir za uspomenu nešto o svojim mislima i odnosu s Bogom te se ispovijediti. Nakon toga smo imali večernju molitvu i svetu misu te zajedničku večeru. Dan smo završili klanjanjem pred Gospodinom.

Zadnji dan, nedjelju, također smo započeli jutarnjom molitvom i doručkom te smo išli na svetu misu gdje smo zahvalili Bogu na ovom vremenu provedenom skupa. Imali smo priliku posjetiti galeriju, a fra Petar nam je ispričao svoje iskustvo obnove samostana te zaštite prirode. Poslije toga smo imali malo natjecanje u kojem smo kroz zabavu pokazali kako se snalazimo u Svetom Pismu tako što smo odgovarali na pitanja iz Novog Zavjeta, pobjednik je naravno dobio nagradu, a gubitnici su pospremali stol nakon ručka. Zatim je uslijedio povratak u realnost, naš odlazak iz Masne Luke u Posušje. Ovaj seminar će nam zauvijek ostati u pamćenju kao jedno od najljepših iskustava koje nas je približilo Bogu i naučilo biti mu zahvalni, čak i na onim lošim trenucima jer i oni grade našu vjeru.

Jako smo zahvalni Bogu na lijepom vremenu, molitvi, učenju i druženju i zahvalni smo ljudima koji su nas ugostili i pobrinuli se da se osjećamo kao kod kuće.