Prvi po redu Dan otvorenih vrata Frame Posušje!

pet, 17.lip 2022 Frama Posušje

Uz lijepo i sunčano vrijeme u subotu 11. lipnja 2022. godine, Frama Posušje organizirala je po prvi put zanimljiv događaj za naše mališane pod nazivom „Dan otvorenih vrata“. Sudjelovala su djeca od 1. do 5. razreda osnovne škole gdje su im animatori kroz igru, ples i predavanje pobliže opisali kako izgleda Frama i bolje ih upoznali sa životom kakvim članovi Frame nastoje živjeti.
Oko 160 mališana bilo je podijeljeno u 4 skupine koje su se kroz dan izmijenile kroz različite sekcije: glazbenu, sportsku kreativnu i edukativnu. U sportskom dijelu koji se najviše iščekivao djeca su se natjecala za prvo mjesto u raznim disciplinama kao što su skakanje u vrećama, Grgina utrka, utrka na 50 metara te igra glazbena stolica. Kroz ove aktivnosti djeca su pokazala svoj veseli i razigrani natjecateljski duh. U glazbenoj sekciji mališani su učili, ali i naučili pjesmu ”Mi želimo uzdić' Isusa” koja će ih pratiti i kroz njihov budući framaški put kada za to dođe vrijeme. Pored učenja pjesme naučili su i koregrafiju koja će im sigurno ostati u dugom i lijepom sjećanju. Nakon trosatnog druženja djeca i animatori su u zajedništvu i veselju otpjevali pjesmu uz njezin pripadajući ples.
U edukativnoj sekciji djeca su pozorno pratila i upijala bitne informacije koje su im animatori prenijeli o Frami i svetom Franji. Isto tako ponovili su staro znanje o događajima iz Isusovog života koje su s  lakoćom kasnije povezali sa Franjinim životom i tako naučili nešto novo. U posljednjoj, kreativnoj sekciji, naši mališani su imali mogućnost uz niz aktivnosti svoju maštu marljivo prenijeti na papir ili pak izraziti kroz druge maštovite radove poput izrade narukvica. Davanjem otiska prsta na platno djeca su sudjelovala u stvaranju zajedničke slike koja će zasigurno dugo boraviti u prostorijama naše Frame i nadamo se da će ih ta slika dočekati kada u budućnosti i sami budu članovi.
Za kraj, zahvalni smo dragom Bogu na lijepom vremenu i velikom odazivu naših mališana. Zahvaljujemo roditeljima što su svoju djecu doveli na naš događaj i nadamo se da su mališani izašli sa susreta puno bogatiji za novo iskustvo. Radosno odbrojavamo dane za iduću godinu i ponovni susret u još većem broju te se nadamo da će Dan otvorenih vrata postati tradicija koju djeca i framaši radosno iščekuju svake godine!