Počeo je 13. festival religiozne drame

sri, 12.svibnja 2021 Frama Posušje

Ovogodišnji 13. festival religiozne drame započeo je u ponedjeljak 10. svibnja 2021.godine u kripti naše crkve. Cijeli festival ove je godine po prvi put u izvedbi dramske sekcije naše Frame. Mjesec svibanj posvećen je našoj nebeskoj majci Mariji, ali također obilježavamo Majčin dan za sve naše ovozemaljske majke. Povodom toga, tematika ovogodišnjih predstava su upravo naše majke i obiteljski problemi s kojima se svakodnevno susrećemo. Festival je otvorila glazbena sekcija naše Frame izvedbom pjesme ,,Ja imam najljepšu Majku", a zatim je započela prva  predstava ,,Roditeljski".
Glavni lik je Ivan, nestašni dječak koji na sve načine pokušava uvjeriti baku kako ništa loše nikada nije učinio. Dok baka slijepo vjeruje njegovoj priči, njihov razgovor prekidaju Ivanovi roditelji koji se vraćaju s roditeljskog sastanka i traže objašnjenje za njegova djela. Baka uviđa sve Ivanove laži, ali ga i dalje brani pred roditeljima. U predstavi susrećemo Ivanovu sestru Mariju te susjeda, čiji sin je upravo kao i Ivan. Susjed opisuje što je i njegov sin činio. Na humorističan način prikazane su svađe u obitelji i problemi s kojima se svaka generacija susreće. 
Prvi dan festivala zatvoren je pjesmom ,,Majko" Olivera Dragojevića. 

Ovim putem želimo vas pozvati da i idući ponedjeljak budete podrška našim framašima i uživate uz predstavu ,,Hvala ti, sine" i našu glazbenu sekciju.