Pašman 2023.

sub, 29.srp 2023 Frama Posušje

Vođeni geslom „Dođite k meni svi koji ste izmoreni i opterećeni i ja ću vas odmoriti!" (Mt 11, 28) zaputili smo se i na ovogodišnje ljetovanje na otok Pašman.
Ljetovanje je započelo u ponedjeljak, 17. srpnja našim dolaskom u Biograd gdje smo se ukrcali na brod i otplovili na mjesto koje smo narednih 6 dana zvali našim domom - otok Pašman. Smjestili smo se u samostan sv. Duje gdje smo ljubazno primljeni od strane domaćina. Prvi dan je prošao u putovanju, a sljedećih dana započeo je naš odmor. Svaki dan provodili smo uz more u druženju, plivanju i igranju, a naš duh krijepili smo uz svakodnevnu molitvu i Svetu misu te u zajedništvu koje smo stekli ovih 6 dana. Naši dani započinjali su i završavali s molitvom, a ono između toga ostalo je urezano u našim srcima. I ove godine imali smo zaduženja za postavljanje obroka tako što smo bili podjeljeni u grupe. Okušali smo i sportske vještine na odbojkaškom turniru, a najbolji su dobili i simbolične nagrade. U srijedu smo imali i duhovnu obnovu koju je održao fra Bojan Rizvan, a uz to imali smo priliku i za ispovijed. Održana u klaustru samostana, za nas je ova duhovna obnova imala poseban ugođaj. U četvrtak u kasnim večernjim satima održali smo klanjanje i tako u razgovoru sa Isusom dočekali sljedeći dan. Zajednički obroci i druženja sve su nas povezali u jednu veliku obitelj, tako da je svakome rastanak teško pao. No, u subotu 22. srpnja spremili smo naše kovčege i zaputili se nazad u Posušje, preplanuli, ispunjeni i ono najvažnije, odmoreni. Jako smo sretni što smo ove godine imali priliku otići na nama novo mjesto i tu steći uspomene za cijeli život.
Zahvalni smo dragom Bogu što smo i ove godine naučili živjeti u zajedništvu te dijeliti kako naš kruh tako i uspomene s ostalima. Veliko hvala i Franjevačkoj provinciji sv. Jeronima sa sjedištem u Zadru te volonterima Žoniju i Ljubici koji su nam kuhali i bili na raspolaganju za sve naše upite. Ljubavi i radosti među nama nije nedostajalo ni ovoga ljeta.