Održan seminar za animatore u Međugorju

pon, 08.lis 2018 Antea Šušnjar

U petak 05. listopada 2018. godine uputilo se troje naših framaša (Antea Šušnjar, Luka Bešlić i David Vukoja) oko 15:00h u Međugorje na seminar za animatore. 
U Međugorje su stigli oko 16:00h te se uputili u Domus Pacis (Kuću mira) gdje su bili smješteni s ostalim framašima iz cijele Hercegovine. Nakon što su se smjestili, uputili su se na svetu misu u crkvu svetog Jakova u Međugorju te su nakon toga imali priliku upoznati se sa područnim vijećem frame Hercegovine, područnim duhovnim asistentom fra Marinom Karačićem i ostalim prisutnim framašima. Poslije večere framaši su prisustvovali na poučnom predavanju fra Marina, a zatim je usljedilo cjelonoćno klanjanje tijekom kojega su se framaši izmjenjivali u bdjenju uz Presveto. 
U subotu jutro imali su također zajedničko klanjanje koje je predvodio fra Marin, a nakon toga doručak. Poslije su ih članovi područnog vijeća podijelili u 3 skupine i održali 3 kružna predavanja na teme: “Tko su to animatori”, “Kako izabrati i pripremiti temu za susret” i “Što je to komunikacija”, a bilo je mogućnosti porazgovarati i o ostalim korisnim temama koje će animatorima pomoći u njihovom daljnjem radu. Nakon ručka imali su slobodno vrijeme koje su iskoristili kako bi se što bolje upoznali s drugim framašima i izmjenili neke ideje vezane za Framu. Nakon toga uslijedio je radpo grupama na kojima su stečeno znanje primjenili u praksi te se onda uputili na svetu misu. Nakon mise i večere imali su molitvu, a onda večer zabavnog programa gdje su kroz smijeh, zabavu i igre naučili još toga zanimljivog o svetom Franji, vjeri i Frami.
U nedjelju, nakon jutarnje molitve i doručka, uslijedilo je svjedočanstvo bivšeg animatora koje je također bilo poučno i nadahnjujuće. U završnom plenumu bilo je mogućnosti iznijeti svoje dojmove o seminaru. Nakon svete mise, animatori su spremili stvari i uputili se svojim domovima noseći nove, zanimljive i poučne stvari u svoje bratstvo.