Franjevački hod i igre

sri, 04.srp 2018 Julija Bešlić

Franjevački hod i igre Frame Posušje održane su 2. srpnja na Vučipolju. Susret je započeo svetom misom koju je predvodio naš mladomisnik fra Jozo Hrkać. Nakon misnog slavlja bilo je zabavno druženje. Poseban dio susreta bile su sportske igre framaša u kojima su se natjecali u šest sportova u konkurenciji za djevojke i mladiće. U sredini dana imali smo zajednički ručak te nakon toga nastavili s igrama.

Uspjeh u skakanju u vrećama ostvarili su Anđela Jukić u ženskoj konkurenciji te Marjan Jurišić u muškoj. Na nogometnom terenu najbolja ekipa je bila ekipa „Ćelavi David“ u kojoj su bili Filip Petric, Ivan Jukić i Katarina Čutura. Najuspješniji odbojkaši bili su Josip Jukić, Luka Jukić i Karla Jukić koji su nastupili pod imenom „Meraklije“. U povlačenju konopa nagradu su odnijeli Frano Grubišić, Nikola Mitar, Jakov Martić, Ružica Pavković i Monika Mikulić. U povlačenju klipa pobijedio je Luka Mandurić. Za kraj smo imali ples s narančama u kojem su najbolji bili Luka Bešlić i Cvita Lončar.

Zahvalili smo Bogu molitvom na dobrom vremenu i odličnom druženju te se zaputili kući.

Ovim putem također zahvaljujemo i obitelji Mrvelj na pristupačnosti i svemu što su učinili za organizaciju ovoga druženja.