FESTIVAL RELIGIOZNE DRAME

sri, 27.ožu 2024 Frama Posušje

Ovogodišnji XVI. Festival religiozne drame zatvorila je naša Frama sa predstavom „Imenom sam te zazvao”.
Ono što je posebno kod ove izvedbe jest to što je ona autorsko djelo naših Framaša, članova dramske sekcije. 
Oni su na suvremen način prikazali kako se u današnje vrijeme sve više gubi pravi smisao velikih blagdana poput nadolazećeg Uskrsa, što se ponajprije odnosilo na nas mlade. Predstava obiluje zanimljivim ali i tipiziranim likovima s naših područja koji su nam ispričali priču o tome kako nas neke svjetovne stvari poput izlazaka, odjeće i društvenih mreža odvlače od Uskrsa, a sve ono loše je personifikacija sotone, koja je jedan od glavnih likova ove predstave. No, na kraju dvije obitelji oko kojih se odvija radnja predstave uviđaju svoje pogreške i odlučuju dostojno proslaviti blagdan Uskrsa u zajedništvu i molitvi, pritom uništavajući sotonu.

Izvedba nas poučava tomu da su blagdani vrijeme koje nosi puno blagoslova, ali i iskušenja, te da im se nastojimo oduprijeti kroz ljubav, mir i molitvu.
Jedno od tih iskušenja na koje se u ovoj predstavi stavlja naglasak jest nedostatak komunikacije između članova obitelji i bližnjih, što je posljedica samih društvenih mreža i nedostatka obiteljskih trenutaka.

Ogroman odaziv naše publike i pozitivne ovacije nakon izvedbe savršen su pokazatelj koliko naša publika prati i podržava rad naše frame te smo Vam na tome iskreno zahvalni, na svakom aplauzu, smijehu i pohvali. Također, hvala vam što već 16. godinu za redom podržavate ovaj Festival, a time i rad ostalih frama i izvođača koji su ovogodišnji Festival učinili nezaboravnim. Očekujemo vas i sljedeće godine u isto vrijeme i na istom mjestu, a do tada Mir i dobro!