Nove obavijesti za župu

sub, 21.ožu 2020

Dragi župljani! 

Prema današnjoj, subota 21. ožujka 2020., odredbi našeg dijecezanskog biskupa i Vlade Županije Zapadnohercegovačke i civilnog stožera dužni smo postupati prema slijedećim odredbama: 

  1. Svete Mise će se slaviti po ustaljenom redu uz maksimalno 10 vjernika. Stoga molimo da slavlje svete Mise pratite preko radio i tv prijemnika. 

  1. Odgađaju se sve pobožnosti u crkvi (13 utoraka svetom Anti, klanjanje i put križa) te preporučamo da ih obavljate osobno ili u obitelji. 

  1. Redovita ispovijed starih i nemoćnih pred Uskrs neće biti. Ukoliko netko želi možete nazvati u župni ured i mi ćemo doći ispovjediti tu osobu. 

  1. Misne nakane koje su primljene, bit će zadovoljene isti dan. 

  1. Večernja sveta misa bit će u 17sati uz poštivanje gore navedene odredbe. 

  1. Na blagdan Blagovijesti neće biti slavlja svete Mise na Ričini.  

  1. Budući da nam je molitva izrazito potrebna u novonastaloj situaciji, naša crkva bit će otvorena za molitvu svaki dan od 8:00-12:00 i od 15:00-17:00. Tijekom tog vremena će Presveti oltarski sakrament biti izložen za osobni susret i molitvu. 

  1. VAŽNA NAPOMENA! Ove godine neće biti grupno organiziranih ispovijedi, nego će svaki dan od 10:00-12:00 i od 15:00-17:00 na raspolaganju biti svećenici za ispovijed. Molimo Vas da ispovijed ne ostavljate za posljednje dane uoči Uskrsa jer Vas nećemo biti u mogućnosti ispovjediti.