Ne boj se

uto, 24.ožu 2020 Vedrana Gavran

Toliko je se loših stvari dogodilo u posljednje vrijeme i jako mi je teško o tome pričati. Bolest, vremenske nepogode, strah... Strah?! Zašto strah kada nam je Bog toliko puta rekao "Ne boj se!"?!
Ovo vrijeme je jako čudno vrijeme. Teško vrijeme. Vrijeme koje me potiče na dugo razmišljanje. Svako jutro se budim sa istim pitanjima u glavi: Zašto se sve ovo događa? Je li ovo samo san? Kada će ovo proći? Teško je cijeli dan biti zatvoren u svoja 4 zida i pitati se hoće li sve biti dobro s mojom obitelji, prijateljima, poznanicima... Teško je slušati da je stanje u svijetu iz dana u dan sve gore. I u svom tom razmišljanju se sjetim da se sve događa s nekim razlogom. Možda Bog želi da shvatimo koliko je vrijedan ljudski život, koliko je vrijedan prijateljski zagrljaj, koliko je vrijedno druženje s drugim ljudima. Molimo kroz ovu korizmu, istinski se pripremimo na uskrsnuće našega Gospodina Isusa Krista. Nitko nije kao naš Bog, zato sada, u ovim teškim trenutcima, shvatimo koliko smo mi mali, a koliko je naš Bog velik. Kao što kaže fra Bonaventura Duda - "Nebo je malo, al' ništa zato... Srce je Tvoje, Bože, veće!"
Kada nešto vrijedno izgubimo, tek onda shvatimo koliko je to zapravo vrijedno. Najteže je izgubiti ono što najviše voliš, što te najviše veseli. "Živimo čestito i vremena će biti dobra. Mi smo vremena. Kakvi jesmo takva su vremena." - sv. Augustin